Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τα μέτρα-χαλάρωση των πλήρως εμβολιασμένων όπως προανήγγειλε το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εμβολιασμένοι θα πάψουν να έχουν τους περιορισμούς που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, είναι δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν ελευθερία κινήσεων και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, δηλαδή να έχουν ελευθερία κινήσεων ακόμα και μετά τη 1 το βράδυ όντας και όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης, όταν βέβαια είναι μόνο για εμβολιασμένους.

«Θα είναι πολύ πιο εμφανής η κανονικότητα στη ζωή των εμβολιασμένων συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους» σχολίαζαν στον ΣΚΑΪ κυβερνητικά στελέχη.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, επεξεργάζεται σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

O Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για τις νέες διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους ενόψει των ανακοινώσεων του Θάνου Πλεύρη την Τετάρτη.

«Δεν είναι θέμα τιμωρίας ή περισσότερης ελευθερίας, είναι θέμα επιστημονικών δεδομένων το βλέπετε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες  μπορούν να αποκτούν δικαιώματα φυσιολογικής κανονικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής και συνεχώς θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Όποιος εμβολιάζεται φτάνει πιο κοντά σε μια φυσιολογική ζωή».

Στα μέτρα που προσανατολίζεται η κυβέρνηση αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος μιλώντας στο Open γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ειδικών θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα, ενώ θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για θέματα δημόσιας υγείας και διαχείρισης της πανδημίας σε σχέση με την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εμβολιασμένων πολιτών, αλλά και των μέτρων που πρέπει να υπάρχουν για να προστατευθούν οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται.