Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει με τη συναυτουργία, όπως χαρακτηριστικά είπε, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, άσκησε χθες από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ελληνοτουρκικά

Τόσο στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Επιμελητήριο Έβρου, όσο και στην ομιλία που ακολούθησε στον ίδιο χώρο, ο κ. Βελόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επικαλούμενος περιστατικά τα οποία όπως είπε είναι ενδεικτικά της προσπάθειας της γείτονος πρόκλησης κλιμάκωσης, έκανε λόγο για απαράδεκτη και αντεθνική επιλογή του πρωθυπουργού για ακόμη μία φορά να επιμένει σ’ έναν διάλογο με τον Τούρκο Πρόεδρο, τη στιγμή που όπως είπε ο κ. Ερντογάν δήλωσε “δεν συζητώ γιατί δεν είσαι έντιμος…”.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και σε δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ «ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η Τουρκία είναι εγκλωβισμένη στα σύνορά της που σημαίνει πολύ απλά -μας το λέει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο- η Τουρκία ότι είναι έτοιμη να διεκδικήσει έδαφος από την Ελλάδα».

Οι σχέσεις με τη Ρωσία

«…. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι χαμένη και από τη μία πλευρά και από την άλλη και οι ιστορικοί δεσμοί με τη Ρωσία έχουν ισοπεδωθεί από την προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού της χώρας και την συναυτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ… η Ευρώπη ισοπεδώνεται οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά … οι μοναδικοί χαμένοι είναι οι Ευρωπαίοι…», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «ο Πούτιν προειδοποιούσε από το 2014 και προετοιμαζόταν γι’ αυτό… Όποιος έχει λίγο κριτική σκέψη αντιλαμβανόταν ότι αν οι Αμερικανοί έκαναν αυτό που έλεγαν ολικά στην Ουκρανία η Ρωσία δεν θα είχε διέξοδο διαφυγής για τις θερμές θάλασσες, δηλαδή για το Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Οικονομία και ενέργεια

Ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για ψεύδη του πρωθυπουργού αναφορικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής «…για την οποία ψευδόμενος για ακόμη μία φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός μας είπε ότι θα φορολογήσει 90% τα κέρδη των εταιρειών» τη στιγμή που όπως είπε ο κ. Βελόπουλος ανακοινώθηκε ότι οι εταιρείες έχουν ζημίες κατά το προηγούμενο έτος.

Ειδική αναφορά έκανε και στο γεωθερμικό πεδίο του Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης λέγοντας πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ώστε οι Εβρίτες να έχουν δωρεάν ρεύμα κάθε χρόνο.

Εκλογές

«…Απορώ πώς είναι δυνατόν να θέλει να ρίξει τους τόνους ο πρωθυπουργός όταν είναι γνωστό ότι ο ίδιος εδώ και μήνες παρουσιάζει υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του από εδώ και από εκεί σαν να είναι τσίρκο εκλογικό…», δήλωσε αναφορικά με τις εθνικές εκλογές.

Επέκταση του φράχτη

Αξιολογεί ως τρωτό τον υφιστάμενο φράχτη και δηλώνει ότι έπρεπε να προκριθεί η πρόταση της Ελληνικής Λύσης για την κατασκευή τσιμεντένιου τείχους που θα λειτουργούσε αποτρεπτικά όχι μόνο για τους μετανάστες αλλά και για τη γείτονα Τουρκία.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στο δημογραφικό τοποθετούμενος και επί των αμβλώσεων, λέγοντας ότι «μια Ελλάδα που πεθαίνει δημογραφικά, μια Ελλάδα που τελειώνει πραγματικά ως έθνος πρέπει να προστατεύσει την οικογένεια και τις γεννήσεις…».

Ο κ. Βελόπουλος επισκέπτεται τη Θράκη στο πλαίσιο περιοδειών που πραγματοποιεί σ’ όλη τη χώρα. Χθες το πρωί πραγματοποίησε ομιλία στην Ορεστιάδα, ενώ σήμερα θα περιοδεύσει σε Κομοτηνή και Ξάνθη.