Ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε τουρίστα που έφτασε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο με πτήση από τη Γερμανία αποκάλυψαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ο συγκεκριμένος άντρας, όπως άλλωστε ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα παραμείνει σε καραντίνα για 10 ημέρες και στη συνέχεια θα επαναλάβει το τεστ αναφέρει το cretalive.gr.

Τα νέα πάντως υγειονομικά πρωτόκολλα, οι όποιες διαφοροποιήσεις δηλαδή σε σχέση με ό,τι ίσχυε την περσινή τουριστική σεζόν, αναμένεται να γίνουν γνωστά την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηράκλειο και η Κρήτηυποδέχτηκαν από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας τους πρώτους ταξιδιώτες ενώ μόνο το σαββατοκύριακο προσγειώθηκαν συνολικά επτά πτήσεις και συγκεκριμένα τρεις πτήσεις από Γερμανία, δύο της Lufthansa από Μόναχο και Φρανκφούρτη και μια της EasyJet από Βερολίνο, μια πτήση της Transavia από Άμστερνταμ, και δύο της EasyJet από Γενεύη και από Λονδίνο. Επίσης, την Κυριακή έφτασε μια πτήση της Lufthansa από Μόναχο.

Οι επισκέπτες, που έρχονται στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη, είναι μεμονωμένοι τουρίστες και μένουν σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ή φιλοξενούνται σε φιλικά τους σπίτια, καθώς τα ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” μετά από συνεννόηση και ενημέρωση για τις πτήσεις που φτάνουν, προκειμένου να πραγματοποιούν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και όχι σε καθημερινή βάση – τουλάχιστον προς ώρας.

Πηγές αναφέρουν ότι θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο και την Τρίτη, οπότε αναμένεται μία πτήση από τη Γένοβα.