Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Την Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4012, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Αναλυτικότερα:

– δυο (2)κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τρία (3)  εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– τρία (3)  κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου

Από τα 4012 κρούσματα τα 1112 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2051 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 195 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας – Οι έξι συνοριακοί σταθμοί που θα επιτρέπεται η διέλευση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσιόδρα εισηγήθηκε περαιτέρω μέτρα για τις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας που έγιναν δεκτά από τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα εξής:

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου η είσοδος στη χώρα για ουσιώδεις μετακινήσεις θα επιτρέπεται από τα συνοριακά φυλάκια της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, των Ευζώνων, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας και των Κήπων.

Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής αλλά και όσοι έχουν δελτίο ομογενούς, υποχρεούνται να συμπληρώνουν την προβλεπόμενη φόρμα εισόδου PLF, που γίνεται ηλεκτρονικά, καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, που γίνεται στην ίδια διεύθυνση.

Οι εργάτες γης που βρίσκονται στη χώρα και θα βγουν πριν την 4η Αυγούστου, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν, μέχρι νεωτέρας. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια υγειονομικά ασφαλής χώρα.