Συνολικά πέντε είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που πιστοποιήθηκαν από χθες το απόγευμα έως σήμερα το μεσημέρι στη Λέσβο. Ακόμα μία ηλικιωμένη βρέθηκε θετική και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Τέσσερις διαγνώστηκαν στην περιοχή του Πλωμαρίου και είναι μέλη οικογένειας, το ζευγάρι της οποίας είχε ταξιδέψει στη Γεωργία. Όταν επέστρεψαν κατά δήλωση τους, εξετάσθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και βρέθηκαν αρνητικοί.

Απο τα 4 μέλη της οικογένειας θετικοί βρέθηκαν μια 10χρονη κόρη του άνδρα του ζευγαριού και ο αδελφός του. Ας σημειωθεί ότι οι δυο άνδρες εργάζονται σε επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες και έκλεισαν προληπτικά. Παράλληλα με τις ανιχνεύσεις μελών του περιβάλλοντος των τεσσάρων έκλεισε προληπτικά προκειμένου να απολυμανθεί το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου στο οποίο είχαν απευθυνθεί αρχικά οι ασθενείς.

Επίσης θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε σήμερα ηλικιωμένη κάτοικος της Καλλονής. Ανήκει στην οικογένεια που βρέθηκε να νοσεί μετά από εξέταση στις 13 Ιουλίου. Στην οικογένεια αυτή ανήκει ο σύζυγος της γυναίκας που πιστοποιήθηκε σήμερα θετική και συγκεκριμένα ηλικιωμένος που απεβίωσε εξαιτίας της νόσου αλλά και ο γιος τους ο οποίος από την Τρίτη 21 Ιουλίου εισήχθη και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.