Συναγερμός σήμανε στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρα, όταν διαπιστώθηκε πως ασθενείς που είχαν εισαχθεί για άλλο λόγο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για δύο ασθενείς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που νοσηλεύονταν χωρίς μέτρα προστασίας, καθώς ο ένας δεν είχαν εμφανίσει συμπτώματα και έναν τρίτο ασθενή στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» στην Αθήνα ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό, έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας και αφού εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Συγκεκριμένα ο ασθενής στο «Αλεξάνδρα», για τον οποίο κρίθηκε ότι ήταν απαραίτητο να διασωληνωθεί, δεν είχε συμπτώματα κορωνοϊού και γι’ αυτό δεν αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα. Παρόλα αυτά του ελήφθη δείγμα, το αποτέλεσμα του οποίου βγήκε ένα 24ωρο μετά με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, να βρίσκονται σε καραντίνα επτά νοσηλευτές και έξι γιατροί.

Στο ΑΧΕΠΑ,  μια 70χρονη νοσηλευόμενη γυναίκα δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα του ιού για δέκα ημέρες και λίγο πριν μπει στο χειρουργείο βρέθηκε θετική. Η 70χρονη βρισκόταν σε κλινική, όπου πριν από μέρες μεταφέρθηκε και ένας 81χρονος με ύποπτα συμπτώματα, αρνητικός όμως στον ιό. Ωστόσο, ο άνδρας στο δεύτερο τεστ βρέθηκε θετικός.

Πάνω από 40 άτομα, ανάμεσά τους γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές και τραυματιοφορείς υποβλήθηκαν σε τεστ, καθώς οι δύο θετικοί ασθενείς νοσηλεύονταν χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις για πολλές ημέρες. Άμεσα, έγιναν ενέργειες για την απολύμανση του χώρου.