Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την ηπειρωτική Ελλάδα θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών, όπως δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η υποχρέωση αυτοαπομόνωσης θα ισχύει από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ εξαιρούνται οι αφίξεις από Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα και Ζάκυνθο.

To υπουργείο Μεταφορών δήλωσε ότι τα στοιχεία που διαθέτει δείχνουν μια «σταθερή αύξηση» στις πρόσφατα αναφερόμενες περιπτώσεις κρουσμάτων στην Ελλάδα κατά το περασμένο δεκαπενθήμερο, με αύξηση 136% κάνοντας λόγω για 16.429 κρούσματα μεταξύ 5 και 12 Νοεμβρίου από 6.965 κρούσματα μεταξύ 22-29 Οκτωβρίου.

Πρόσθεσε ότι τα νησιά της Κέρκυρας, της Κρήτης, της Ρόδου, της Ζακύνθου και της Κω δεν έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες όπως η υπόλοιπη Ελλάδα και ως εκ τούτου παραμένουν στη λίστα των ταξιδιωτικών διαδρόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που είχαν παραμείνει έως τώρα στην «πράσινη» λίστα των Βρετανών. Η νεότερη απόφαση ελήφθη από τη βρετανική κυβέρνηση λόγω της έξαρσης κρουσμάτων στη χώρα μας.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι όσοι επιστρέφουν από Κατάρ, ΗΑΕ, Λάος και από τα νησιά Τερκς και Κέικος δεν θα χρειάζεται πλέον καραντίνα, όπως και από Μπαχρέιν, Χιλή, Ισλανδία και Καμπότζη.

Τα άτομα που παραβιάζουν τους κανόνες αντιμετωπίζουν πρόστιμα ξεκινώντας από 200 λίρες και φτάνουν το ανώτατο ποσό των 6.400 λιρών.