Οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ έφθασαν τους 3.393 σήμερα, ξεπερνώντας το σύνολο των νεκρώνπου έχει καταγραφεί στην Κίνα, με τη χώρα να κατατάσσεται πλέον τρίτη σε θύματα παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Αξιωματούχοι του τομέα υγείας απευθύνουν έκκληση στους Αμερικανούς να ακολουθήσουν την οδηγία “μείνετε στο σπίτι” και να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων(163.000), είναι η ώρα του συναγερμούqτα τρία τέταρτα των Αμερικανών ζουν πλέον υπό περιοριστικό καθεστώς, λιγότερο ή περισσότερο αυστηρό.

Ενα πλοίο-νοσοκομείο κατέπλευσε στην Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας. Προσωρινά νοσοκομεία έχουν στηθεί σε συνεδριακό κέντρο και κάτω από σκηνές στην καρδιά του Σέντραλ Παρκ.

Οι γιατροί της Νέας Υόρκης φοβούνται ελλείψεις σε αναπνευστήρες. «Αν υπάρξει μεγάλη ροή ασθενών και περιορισμένος αριθμός αναπνευστήρων… από κει και πέρα πρέπει να κάνεις επιλογή”, λέει ένας νεοϋορκέζος γιατρός.