Σε εφαρμογή τέθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας και τουλάχιστον μέχρι τις 24 Αυγούστου, τα νέα μέτρα που αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη Παρασκευή και ανακοίνωσε την ίδια ημέρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια και όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος «κατέβασαν ρολά» στις 12 το βράδυ Δευτέρας.  Ωστόσο το σκηνικό που διαμορφώθηκε στην Αθήνα θύμισε εποχές καραντίνας καθώς από τα μεσάνυχτα η Αθήνα έμοιαζε με έρημη πόλη.

Την ίδια ώρα οι καταστηματάρχες που μίλησαν στον «Ε.Τ.» αναφέρουν πως τα νέα μέτρα είναι η «χαριστική βολή» για τον κλάδο της εστίασης. 

Τι ισχύει από σήμερα, Δευτέρα, 17 Αυγούστου και ώρα 06:00

«Πλαφόν» ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, κλείσιμο καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 την επομένης, αλλά και νέα τοπικά «lockdown» περιλαμβάνει η νέα δέσμη μέτρων που μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα και μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, από σήμερα ισχύουν τα εξής:

1. Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, θεσπίζεται έως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

2. Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα, έως τις 24 Αυγούστου.