Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αποκάλυψε πως στην Κωνσταντινούπολη το 2020 έχουν καταγραφεί 30-35% περισσότεροι θάνατοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Φέτος έχουμε περισσότερους θανάτους. Το 2019 ή το 2018 ή το 2016 έχουμε κατά 30-35% λιγότερους νεκρούς σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020. Περίπου σε 100 άτομα την ημέρα ανέφερε ο Ιμάμογλου.

«Τον τελευταίο μήνα έχουμε διαφορά 80,90,100 νεκρών», δήλωσε ο Ιμάμογλου στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Halk Tv.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πως αυτή η αύξηση οφείλεται στον κορωνοϊό ή σε άλλα αίτια «καθώς από το Υπουργείο Υγείας και τα νοσοκομεία δεν αναφέρουν Covid αλλά θάνατος από μεταδοτικές ασθένειες ή άλλα αίτια», όπως ανέφερε.

Η εφημερίδα New York Times την περασμένη εβδομάδα είχε αναφερθεί στην περίπτωση της Κωνσταντινούπολης και είχε αναφέρει πως καταγράφονται περισσότεροι θάνατοι σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτζά διέψευσε αυτές τις πληροφορίες και ανέφερε πως στην Κωνσταντινούπολη καταγράφονται λιγότεροι θάνατοι από τις προβλέψεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη έχουν καταγραφεί το 60% των κρουσμάτων κορωνοϊού. Στην Τουρκία συνολικά 2992 έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό κι έχουν καταγραφεί 948.115 κρούσματα.