Με ρυθμούς… χελώνας βελτιώνεται η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Χθες το πρωί, το «Παπανικολάου» ολοκλήρωσε την εφημερία του με 70 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και με τέσσερις κενές κλίνες ΜΕΘ covid.

την προηγούμενη εφημερία είχε πραγματοποιήσει περίπου 100 εισαγωγές ασθενών. Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και από το «ΑΧΕΠΑ», το οποίο πήρε τη σκυτάλη της εφημερίας και μέχρι χθες το απόγευμα κατέγραφε… αρνητικό ρεκόρ στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, ενώ τρεις από τις συνολικά 42 κλίνες ΜΕΘ covid ήταν άδειες.

Στο μεταξύ, την τελευταία του πνοή άφησε χθες τα ξημερώματα νοσηλευτής του «Παπαγεωργίου», ο οποίος διατελούσε προϊστάμενος του τμήματος βραχείας ογκολογίας του νοσοκομείου.

Ο 60χρονος έφυγε νικημένος από τον κορονοϊό όντας πλέον ο 10ος νεκρός υγειονομικός. «Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους. Εδινε πολλές ημέρες τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργαζόταν», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας θα βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Νεκταρίου, στην περιοχή του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διενεργηθούν rapid tests για τον κορονοϊό. Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής (στην πλειονότητά τους είναι Ρομά), που ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο για τον κορονοϊό να μεταβούν στο Πολύκεντρο του Αγίου Νεκταρίου.

Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επειδή παραβίασε τα μέτρα περιορισμού για τη διασπορά του κορονοϊού. Σε έλεγχο που έγινε στην ταβέρνα, η οποία λειτουργούσε ως «take away» διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν στο εσωτερικό του δύο πελάτες. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στους θαμώνες 300 ευρώ, στον καθέναν.