Θετικότητα : Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 9.284 κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 9 Νοεμβρίου (8.613).

Μία πιο προσεκτική ανάγνωση όμως των επιδημιολογικών στοιχείων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ  για την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς η θετικότητα εκτοξεύτηκε.  

Αυτό που προκαλεί την ανησυχία μετά το νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων  που καταγράφηκε την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου καταγράφηκε σε μία ημέρα είναι πως διενεργήθηκαν μόλις 95.147 τεστ (PCR: 10.214, RAPID: 84.933).

 Ετσι η θετικότητα σκαρφάλωσε στο 9,76%, ενώ ο μέσος όρος της εβδομάδας ήταν στο 2,03%, ένα ακόμα δείγμα ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει ξεκινήσει την επέλασή της.

Σύμφωνα λοιπόν με τους δείκτες και ξέροντας πως η Τρίτη είναι μια μέρα με αυξημένα τεστ (σ.σ. συνήθως και αυξημένων κρουσμάτων) λογικά αύριο 28 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να αναμένουμε νέο ρεκόρ πανδημίας, καθώς θα γίνουν πολύ περισσότερα τεστ, οπότε αναλογικά θα αναίβουν και τα κρούσματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος όρος τεστ την προηγούμενη εβδομάδα έφτανε στο 325.900 τεστ (pcr και rapid).