Κορονοϊός: Τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και να αποφευχθεί μία πιθανή τραγωδία μέχρι τα Χριστούγεννα, κρούει ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», και Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης στο ΑΠΘ.

 

Κορονοϊός: «Δεν είχαμε κρεβάτι εντατικής – Δώσαμε μάχη για να σώσουμε δύο ασθενείς – Όλοι ανεμβολίαστοι»

«Καλές οι συζητήσεις περί μάσκας, περί υποχρεωτικότητας κλπ.. Αλλά ο ιός δε ρωτάει, δε διαπραγματεύεται. Χτες περάσαμε μια τραγική μέρα. Δεν είχαμε κρεβάτι εντατικής. 22 κλίνες εντατικής γεμάτες. Δώσαμε μάχη να σώσουμε δύο ασθενείς, ανεμβολίαστοι και αυτοί. Είμαστε στην αρχή. Σας είπα πριν από ένα μήνα και δέχτηκα και σφοδρή κριτική από την κυβέρνηση, ότι είδα τον εφιάλτη. Τώρα τον βιώνουμε. Δυστυχώς δε συμμορφώνονται οι συμπολίτες μας με τα υγειονομικά πρωτόκολλα», εξήγησε ο κ. Καπραβέλος.

 

Κορονοϊός – Καπραβέλος: «Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα, θα βιώσουμε τραγωδία μέχρι τα Χριστούγεννα»

«Το σενάριο του Οκτωβρίου βλέπουμε να ξεκινάει πολύ νωρίς. Αν δεν εφαρμόσουμε τα υγειονομικά μέτρα με πιστότητα, αν η πολιτεία δε δείξει αποφασιστικότητα, η τραγωδία που θα βιώσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ μεγάλη. Είναι αυτή η μετάλλαξη, η υπερμεταδοτική. Πρέπει οι νεκροφόρες να κάνουν  παρέλαση στα νοσοκομεία για να συνειδητοποιήσουμε τι είναι ο κορωνοϊός; Το πρόγραμμα των εμβολιασμών έχει πέσει πολύ χαμηλά. Κάνω έκκληση οι πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες που σώζουν ζωές, να εμβολιαστούν. Έχουμε ακόμα περιθώρια», συνέχισε ο ίδιος.

«Ναι, υπάρχει αυτή η τάση και όσα λέει ο κ. Καπραβέλος είναι ο λόγος που πρέπει να κάνει ο καθένας το εμβόλιο. Όμως, σε σχέση με πέρυσι, έχουμε μια ειδοποιό διαφορά. Φέτος υπάρχει εμβόλιο, υπάρχει το καλύτερο όπλο. Στα λύματα στη Θεσσαλονίκη, είμαστε σε υψηλά επίπεδα, αλλά όχι στο “κόκκινο”. Υπάρχουν αυξομειώσεις», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου.