Κορονοϊός: Θύελλα αντιδράσεων πυροδότησε η αποκάλυψη του καθηγητή Μάριου Λαζανά πως αρνητές ζητούν ακόμη και εκταφή νεκρών επειδή δεν πιστεύουν πως κατέληξαν από κορονοϊό.

Η πρώτη αφορά μια γυναίκα 79 ετών που κατέληξε στις 18 Μαρτίου στο νοσοκομείο ΚΑΤ και η δεύτερη έναν άντρα 67 ετών ο οποίος επίσης κατέληξε στο ΚΑΤ από επιπλοκές του κορονοϊού.

«Είμαστε τρελοκομείο πια για να δηλωθεί ότι κάποιος πέθανε από κορονοϊό, δεν χρειάζεται απλά η υπογραφή γιατρού, αλλά και μια σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων. Οι αρνητές του ιού, όμως, δεν λαμβάνουν υπόψη τίποτα από αυτά».

 

Κορονοϊός: Η πρώτη εκταφή στην Πιερία

Η πρώτη εκταφή συντελέστηκε στην Πιερία μετά από μήνυση που κατέθεσε η κόρη του 79χρονου και τις υπόνοιες που είχε πως ο πατέρας της δεν κατέληξε από κορονοϊό αλλά από ιατρικό λάθος.

«Τα ευρήματα της νεκροτομής έδειξαν ότι υπήρχε ένα μεγάλο τραύμα στην τραχεία. Ήταν μεγάλο το τραύμα που σημαίνει ότι σε κάθε αναπνοή ο αέρας δεν πήγαινε στα πνευμόνια. Περνούσε κάτω από το δέρμα», λέει η Κατερίνα Αποστολίδου, ιατροδικαστής.

Όπως αποκαλύπτει στο LIVE NEWS η ιατροδικαστής, ο 79χρονος άνδρας αρνιόταν να διασωληνωθεί με τους γιατρούς να πασχίζουν να τον μεταπείσουν πως πρέπει να τον σώσουν.

«Ναι, δεν ήθελε γιατί ήταν καλά. Ανέπνεε καλά. Και τους έλεγε για ποιο λόγο αφού είμαι καλά. Ο άνθρωπος από ότι λέει η κόρη του ήταν καλά, δεν είχε δύσπνοια. Οι γιατροί του είπαν εμείς ξέρουμε καλύτερα, τον κατέβασαν κάτω και όταν ήρθαν οι συγγενείς τους είπαν ‘περιμένουμε να πεθάνει’ αμέσως μετά τη διασωλήνωση».