Εμβολιασμός παιδιών: Το πράσινο φως για εμβολιασμούς παιδιών και από ιδιώτες παιδιάτρους έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να επιτευχθεί άμεσα η θωράκιση των παιδιών άνω των 12 χρόνων έναντι του κορονοϊού.

Ομόφωνα οι παιδίατροι τάχθηκαν υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών για να προστατευτούν.

Στο θέμα αναφέρθηκε νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε.

Πρόσθεσε δε ότι έξω από τα πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα. «Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει δείξει ότι τα αντανακλαστικά και οι δυνατότητές της είναι τέτοιες που οποτεδήποτε χρειαστεί  μπορεί να φέρει το εμβόλιο όσο κοντά απαιτείται και στα σχολεία», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων  στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία.

Η κ. Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για την προσωπική τους προστασία και για τη θωράκιση τους για την επιστροφή στο σχολείο και τις κοινωνικές δραστηριότητες.