Κορονοϊός: Μίνι lockdown επιβάλλεται από σήμερα Τετάρτη (18/8) σε μια ακόμα Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης, στο Ρέθυμνο, ενώ παρατείνονται τα μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ, οι διατάξεις της ισχύουν εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης, κατά το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 έως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.

 

Ποια μέτρα ισχύουν;

Τα μέτρα που ισχύουν είναι απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και απαγόρευση της μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης.

Ειδικότερα, από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και

Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

 

Παράταση των μέτρων σε Ηράκλειο και Χανιά

Επίσης, σε άλλο ΦΕΚ που επίσης δημοσιεύτηκε χθες, αναφέρεται πως παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω ΦΕΚ για τα Χανιά και το Ηράκλειο, η ισχύς των μέτρων παρατείνεται ως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.