Κορονοϊός: Κλείδωσαν οι εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων για τα νέα μέτρα λόγω της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα εισηγούνται είσοδο με rapid test στους ανεμβολίαστους που θέλουν να πάνε σε εμπορικά, δημόσιες υπηρεσίες και  τράπεζες ενώ οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα αντί για ένα που ίσχυε μέχρι τώρα. Επίσης επανέρχεται η χρήση μάσκας παντού.Σε ότι έχει να κάνει με την εστίαση οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν rapid test έστω και αν κάθονται σε εξωτερικούς χώρους.

Στις 6 οι ανακοινώσεις Πλεύρη για νέα μέτρα

Η επιδείνωση των δεικτών έχει θέσει σε συναγερμό πολιτεία και ειδικούς και στις 18:00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τη συγκράτηση του πανδημικού κύματος.  Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα μέτρα θα κινούνται σε τρεις άξονες για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την αύξηση των εμβολιασμών, ενώ ο τρίτος θα αφορά στους ανεμβολίαστους και την ιχνηλάτησή τους. Οι ειδικοί εστιάζουν στις “κόκκινες” περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό αλλά και στον κλάδο της εστίασης και διασκέδασης όπου εκτιμάται ότι δημιουργούνται εστίες διασποράς της Covid 19.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα

Δύσκολη θα είναι και η σημερινή μέρα όσον αφορά τα κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Eleftherostypos.gr σήμερα τα κρούσματα θα αγγίξουν και ίσως ξεπεράσουν τις 6.000,  σπάζοντας έτσι ακόμα ένα ρεκόρ. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ήδη από νωρίς το πρωί τα κρούσματα είχαν ξεπεράσει τις 4000.

Κορονοϊός: Το τέταρτο κύμα έγινε τσουνάμι

«Μαύρος» μήνας ξεκίνησε χθες, με την πανδημία να σπάει όλα τα… κοντέρ και να σημειώνει «άλμα» 5.449 νέων κρουσμάτων σε μία ημέρα με παραδοσιακά λιγότερα περιστατικά λόγω μειωμένων ελέγχων, όπως είναι η Δευτέρα. Οι δείκτες νοσηλειών, διασωληνωμένων, θανάτων βρίσκονται, επίσης, στα «ύψη», με αποτέλεσμα η κυβέρνηση με τους ειδικούς και τοπικούς φορείς να βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις για την αντιμετώπιση της μεγάλης επιδημικής έξαρσης.

Η πρωτομηνιά συνοδεύτηκε από τη δυσάρεστη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία στη μακρά λίστα των μολύνσεων κορονοϊού προστέθηκαν επιπλέον 5.449, αποτελώντας το μεγαλύτερο έως σήμερα αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Εξ αυτών, τα 1.021 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 828 στη Θεσσαλονίκη, με τη διασπορά να είναι ιδιαίτερα μεγάλη στη Λάρισα και τη Μαγνησία με 339 και 242 κρούσματα αντίστοιχα.

Το σύνολο των περιστατικών σε όλη την επικράτεια αντιστοιχεί σε περίπου 82.500 διαγνωστικούς ελέγχους, με το δείκτη θετικότητας να «σκαρφαλώνει» στο 6,59%.

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Η Θεσσαλονίκη δεν είναι «κόκκινη», αλλά «μαύρη»

Στην εκπομπή «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» μίλησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος για την πορεία της πανδημίας και την εικόνα των κρουσμάτων στη βόρεια Ελλάδα.
Όπως τόνισε ο κ. Καπραβέλος δεν έχει φανεί ακόμα το αποτύπωμα των εορτασμών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, του Αγ. Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι «το χρώμα της πόλης δεν είναι κόκκινο, αλλά μαύρο».

«Υπάρχουν ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής» σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας ότι στο «Παπανικολάου» νοσηλεύονται ασθενείς στα χειρουργεία. «Κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να τους κρατήσουμε στη ζωή» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Κάνω έκκληση, πρέπει να ελέγξουμε την πανδημία, όπως ξέρουμε εμείς στην εντατική. Με αποφασιστικά μέτρα, με δραστικά μέτρα» τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλη την ανθρώπινη δραστηριότητα».