Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 881 κρούσματα κορονοϊού και 17 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα περιστατικά ήταν 1.197, με 28 νεκρούς.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 150.522 διαγνωστικά τεστ, το 0,6% προέκυψε θετικό. Κατά την χθεσινή ημέρα, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 0,48%. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 389 ασθενείς με κορονοϊό, 5 λιγότεροι από χθες. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 2.444, δηλαδή 60 λιγότεροι από χθες.

Από αύριο, στο μεταξύ, όλη η Ιταλία θα μετατραπεί σε «λευκή ζώνη», με μόνη εξαίρεση την μικρή βορειοδυτική περιφέρεια Βάλε Ντ΄Αόστα. Οι πολίτες, δηλαδή, θα πρέπει μόνον να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Κατά τα άλλα, επιστρέφουν στην καθημερινή τους ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής κυβέρνησης, δε, από την 1η Ιουλίου είναι πιθανό να καταργηθεί και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους. Η σχετική απόφαση ενδέχεται να ληφθεί αύριο.

Μέχρι τώρα, το 26,2% των κατοίκων της χώρας έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο, ενώ το 24,45% έχει λάβει μια μόνον δόση των σκευασμάτων κατά του covid 19. Λαμβάνοντας υπόψη τους πολίτες στους οποίους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο (από 12 ετών και πάνω), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το ποσοστό των μέχρι τώρα εμβολιασμένων, αυξάνεται στο 58,4%.