Στο επίκεντρο της πανδημίας παραμένει η βόρεια Ελλάδα. Τα αυξημένα κρούσματα και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη αποτελούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ, προειδοποιούν οι ειδικοί, ενόψει και των εορταστικών εκδηλώσεων.

Οι εισαγωγές των ασθενών στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας ξεπερνούν τα εξιτήρια, ενώ οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν αρχίσει και πιέζονται.

«Ο αριθμός των θανατων είναι πολύ ανησυχητικός και είναι θάνατοι που θα μπορούσαν να αποφευχθούν» τόνισε ο Ηρακλής Τσαγκάρης, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Η εικόνα στα 28 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι χαρακτηριστική.

Η εφημερία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έκλεισε με 34 εισαγωγές, αριθμός που θεωρείται από τους ειδικούς πολύ υψηλός. Κατά την εφημερία της Πέμπτης χρειάστηκε να διασωληνωθούν τρεις ασθενείς.

Στα νοσοκομεία της 4ης υγειονομικής περιφέρειας νοσηλεύονται 285 ασθενείς σε απλές κλίνες Covid και 57 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, εκ των οποίων οι 52 είναι ανεμβολίαστοι. Αντίστοιχη είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της 3ης υγειονομικής περιφέρειας όπου νοσηλεύονται 316 ασθενείς σε απλές κλίνες Covid και 69 στις μονάδες εντατικής θεραπείας, εκ των οποίων 65 ανεμβολίαστοι.

Την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.665 νέα κρούσματα κορονοϊού και 27 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ 368 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.