Στην επίτευξη καταρχήν συμφωνίας με τη ΕΡΤ για τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας πριν από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, με πιθανότερη ημερομηνία την 29η Νοεμβρίου, κατέληξαν οι εκπρόσωποι των πέντε εκ των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος.

Οι εκπρόσωποι των Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλου Γερουλάνου, Παύλου Χρηστίδη, Χάρη Καστανίδη, Παύλου Χρηστίδη και Ανδρέα Λοβέρδου, είχαν από τις πρώτες κιόλας συζητήσεις καταλήξει σε συμφωνία, για μία τηλεμαχία στα πρότυπα των εκλογών του 2017, η οποία εκτός από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, θα έδινε τη δυνατότητα και για ερωτήσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Μετά από επιστολές που έστειλαν τις προηγούμενες ημέρες στη ΕΡΤ, το πρωί της Τρίτης, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα.

Κατά τη συζήτηση, προέκυψε ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και πως θα πραγματοποιηθεί μία τηλεμαχία πριν τον πρώτο γύρο, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής την 29η Νοεμβρίου και μία πριν από τον δεύτερο.

Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα πρόβλημα, καθώς, αν ο ένας εκ των δύο που θα πάει στον δεύτερο γύρο είναι ο κ. Παπανδρέου ο οποίος έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στο debate, τότε αμέσως η πραγματοποίηση του δεύτερου debate θα βρεθεί στον αέρα.