Μόλις 18 εργαζόμενοι επί συνόλου 850 συμμετείχαν στη στάση εργασίας  του ΜΕΤΡΟ που προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος επί τουλάχιστον πέντε ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης 

Ο ίδιος εξήγησε ότι η συγκεκριμένη αυτή συνδικαλιστική  μειοψηφία προχώρησε αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι σε απόφαση απεργίας αντιδρώντας στην επανατοποθέτηση 20 ατόμων από τις διοικητικές υπηρεσίες σε εκδοτήρια ενόψει και της εορταστικής περιόδου.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται», ήταν η απάντηση νωρίτερα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή στάση εργασίας του Μετρό, που ταλαιπώρησε την πρωτεύουσα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους», ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει «συγγνώμη» στους Αθηναίους για την ταλαιπωρία που προκάλεσε αυτή η στάστη εργασίας.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων».

Ολα αυτά για την τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Αττική σήμερα εξαιτίας του γεγονότος ότι μέχρι τις 10 το πρωί, δεν λειτουργούσαν οι οι συρμοί του Μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας, αντιδρώντας στη μετακίνηση συναδέλφων τους από τις θέσεις που είχαν τοποθετηθεί.

Αποτέλεσμα ήταν από τις 7 το πρωί να παρατηρούνται προβλήματα σε κεντρικούς οδικούς άξονες τα οποία έγιναν μεγαλύτερα όσο περνούσε η ώρα. Πολύ αυξημένη ήταν η κίνηση στην λεωφόρο Κηφισού και στα δύο της ρεύματα από τη Μεταμόρφωση μέχρι τον Ταύρο, στην κάθοδος της Μεσογείων από το ύψος του Σταυρού, στην κάθοδο της Κηφισίας κατα τμήματα από το ύψος του Αμαρουσίου μέχρι τους Αμπελόκηπους, η Ηλιουπόλεως και η Αλεξάνδρας, η κάθοδος της Κατεχάκη από το ύψος της Αττικής Οδού, στην άνοδο της Συγγρού.

Αυτό το γεγονός προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και μέσα σε αυτές ήταν και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1.5 εκατομμύρια πολίτες.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί «νταβατζηλίκια» και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Όπως ανέφερε, έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

Ο υπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ