Κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος είναι πλέον ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης καθώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος.

Ειδικότερα στον Πέτρο Φιλιππίδη ασκήθηκε δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες.

Τον Πέτρο Φιλιππίδη κατήγγειλαν τρεις γυναίκες συνάδελφοι του, οι οποίες καταθέτοντας και ενώπιον του εισαγγελέα υποστήριξαν ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά.

Ο ίδιος μέσω του υπομνήματος που προσκόμισε στον κ. Σπυρόπουλο αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι οι καταγγέλλουσες ψεύδονται και πως τον εκδικούνται επειδή δεν συνεργάστηκε μαζί τους. Υπενθυμίζεται ότι όταν ξεκίνησε το ελληνικό #MeToo, έφτασαν στην εισαγγελία και φάκελοι από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αλλά και καταγγελίες τριών γυναικών ηθοποιών που μίλησαν για όσα έζησαν στα χέρια του γνωστού ηθοποιού.

Μία εξ αυτών των γυναικών έχει καταγγείλει ότι έχει πέσει θύμα βιασμού το 2018 μέσα στο θέατρο, όπου είχε πάει για να ζητήσει εργασία και εκεί ο Πέτρος Φιλιππίδης της επιτέθηκε και τη βίασε. Υπήρξαν ακόμα δύο καταγγελίες για απόπειρα βιασμού, μία το 2010 στο θέατρο «Μουσούρη», στο καμαρίνι του ηθοποιού ο οποίος επιχείρησε να βιάσει την καταγγέλλουσα αλλά κατάφερε να διαφύγει και μία ακόμα το 2014 όταν, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός επιχείρησε να βιάσει μία συνάδελφό του στο αυτοκίνητό του.