Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης παρέδωσε σήμερα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Θεοδωρικάκος τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως το βράδυ της Τετάρτης αφέθηκαν ελεύθεροι οι εφτά αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.