Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου οδηγήθηκε σήμερα το πρωί η 19χρονη Βρετανίδα για έκδοση διατάγματος κράτησής της, μετά και την παραδοχή της χθες ότι η καταγγελία για ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς ήταν ψευδής.

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και περιτριγυρισμένη από μεγάλο πλήθος εισήλθε το πρωί της Δευτέρας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου. Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία της νεαρής Βρετανίδας αφορούσε σε βιασμό της από ομάδα Ισραηλινών σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.

Παρά ταύτα, ύστερα από τα πιεστικά ερωτήματα των αστυνομικών και τη διασταύρωση στοιχείων από παρόχους κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε ότι η καταγγελία για βιασμό ήταν ψευδής, κάτι που παραδέχθηκε στη συνέχεια η 19χρονη.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», η 19χρονη αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για δημόσια βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύει με πολύμηνη φυλάκιση ή με την καταβολή υψηλού προστίμου. Οι Αρχές αντιμετωπίζουν την υπόθεση και ως απόπειρα δυσφήμησης της Αγίας Νάπας και, εν γένει, της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Οι ανακριτές της υπόθεσης άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς τη γνησιότητα της καταγγελίας της 19χρονης όταν επεξεργάστηκαν τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, καθώς και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων που κατασχέθηκαν από το δωμάτιο… των «οργίων», όπως τελικά αποδεικνύεται πως ήταν.

Τα υπό αναφορά αποτελέσματα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί της κοπέλας, πως τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, δεν ευσταθούσαν. Ως εκ τούτου, η 19χρονη κλήθηκε εκ νέου στο ΤΑΕ Αμμοχώστου για κατάθεση και κατά την ανάκριση «έσπασε», ομολογώντας τα πάντα. Παραδέχθηκε ότι η σεξουαλική συνεύρεση με τους Ισραηλινούς τουρίστες έγινε με τη θέλησή της και αφού προηγουμένως είχαν συνεννοηθεί για να έλθουν σε σεξουαλική επαφή. Εξήγησε, όμως, ότι όταν αντιλήφθηκε πως κάποιοι από τους Ισραηλινούς βιντεοσκοπούσαν την ώρα της σεξουαλικής πράξης, η ίδια ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη, γι’ αυτό και αποφάσισε να τους καταγγείλει στην Αστυνομία για να πάρει εκδίκηση.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης, οι νεαροί Ισραηλινοί τουρίστες προτίθενται να προχωρήσουν σε νομικά μέτρα και σε αγωγές εναντίον της 19χρονης, απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για κάθε μέρα που πέρασαν στα αστυνομικά κελιά στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης. Η καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της Αγγλίδας πήρε μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες, αφού ΜΜΕ από τη Βρετανία και το Ισραήλ βρέθηκαν στην Κύπρο για να καλύψουν τις εξελίξεις.