Καρδίτσα: Διώξεις κατά όσων έλαβαν πλαστό πιστοποιητικών εμβολιασμού αλλά και απολύσεις για όσους υγειονομικούς έλαβαν «μαϊμού» πιστοποιητικό προανήγγειλε ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις ως ύποπτα περιστατικά.

Αναφερόμενος στην αντιστοιχία εμβολιασμών και μονίμων κατοίκων ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι συνολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί, δηλαδή, έχουν εμβολιαστεί 16.000 πολίτες με τις δυο δόσεις και πως η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε Pfizer και έτσι υπήρχε αυξημένη ζήτηση στο συγκεκριμένο κέντρο με αποτέλεσμα αρκετοί να αλλάζουν τον Τ.Κ. τους για να κλείσουν εκεί το ραντεβού τους.

Πλεύρης: Απόλυση για όποιον υγειονομικό έλαβε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σημειώνοντας πως θα κινηθούν διαδικασίες για «όποιον προσπαθήσει είτε με πλαστό πιστοποιητικό είτε με πλαστή βεβαίωση νόσησης να εξαιρεθεί από τον εμβολιασμό και ερευνώνται καταγγελίες». «Δεν ανέχομαι να κυκλοφορεί κόσμος στο σύστημα υγείας ανεμβολίαστος και να θέτει σε κίνδυνο το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Να γνωρίζουν οι υπάλληλοι ότι κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή τους» τόνισε ο υπουργός.