Καρδίτσα: Στο εισαγγελέα παραπέμπει ο υπουργός Υγειάς Θάνος Πλεύρης τις καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας, ενώ παράλληλα ζήτησε ΕΔΕ.

Σκάνδαλο με «μαϊμού» εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας – Το χρονικό

Σκάνδαλο με δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς έχει ξεσπάσει στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Παλαμά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλήθεια»όλα ξεκίνησαν από μία υπάλληλο, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη, η οποία βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στην covid19, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, η οποία έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για το μήνα Αύγουστο.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Πήγαινε και σε ώρες εκτός βάρδιας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια», η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και όταν ήταν στη βάρδιά της έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.