Στην οριακή κατάσταση που έχουν φτάσει τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρθηκαν μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος και η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη, κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε χώρους σε χειρουργεία για να προστατέψουμε όσους τυχόν κινδυνέψουν », υπογράμμισε  ο κ. Καπραβέλος.

Όπως τόνισε, βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης αναφορικά με την πανδημία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες»

Εξέφρασε δε την ανάγκη η κυβέρνηση να παρέμβει με την επιβολή μέτρων, επισημαίνοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα οδηγούμαστε προς τα βράχια.«Κάτι πρέπει να κάνει ο καπετάνιος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η κα Παγώνη σημείωσε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το  75%.

Στάθηκε επίσης στη σημασία της 3ης εμβολιαστικής δόσης, καθώς όπως είπε η χορήγηση της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για την δική τους ασφάλεια», τόνισε.