Με ομόφωνη απόφαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague αποφάσισε να γίνει κανονικά αύριο η σέντρα του πρωταθλήματος της νέας σεζόν.  Σύμφωνα με την απόφαση, η διοργανώτρια αρχή θα πορευθεί βάσει της δικής της προκήρυξης, που ορίζει ότι θα πέσουν τρεις ομάδες.

Όπως προέκυψε, μάλιστα, η Superleague θα κινηθεί νομικά, στο Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά της σημερινής απόφασης της ΕΠΟ, που πέρασε με ψηφοφορία το αίτημα της Football League που ζητάει να υποβιβάζονται 3 ομάδες (14ος, 15ος, 16ος της βαθμολογίας) από τη Super League, να προβιβάζεται ο πρωταθλητής της Football League και ο 13ος της μεγάλης κατηγορίας να παίζει μπαράζ με τον 2ο της δεύτερης εν τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Νωρίτερα την Παρασκευή με ψήφους 10-6 αποφασίστηκε να υποβιβαστούν ο 14ος, ο 15ος και ο 16ος της Super League, να προβιβαστεί απευθείας ο πρωταθλητής της Football League και ο 13ος της μεγάλης κατηγορίας με τον 2ο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας να δώσουν διπλό αγώνα μπαράζ.

Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, αποχώρησε έξαλλος από τη συνεδρίαση. Η Super League είχε προγραμματίσει συμβούλιο στις 14:00 και θα κληθεί να τροποποιήσει την προκήρυξή της μετά την παραπάνω εξέλιξη και η σέντρα του πρωταθλήματος είναι στον… αέρα.

Να τονιστεί πως μέχρι χθες ο πρόεδρος της ΕΠΟ εμφανιζόταν σίγουρος πως θα περνούσε η απόφαση για υποβιβασμό τριών ομάδων και προβιβασμό μιας, χωρίς να υπάρχει μπαράζ, επομένως τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί στη συνεδρίαση του συνεταιρισμού.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ θα ζητήσει αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Παράλληλα, οι άνθρωποι των «βυσσινί” δεν αποκλείεται να υποβάλλουν πρόταση μομφής κατά των Μπαταγιάννη και Γκαγκάτση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από την σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. να υποβιβασθούν τρείς ομάδες της SUPER LEAGUE και η τέταρτη από το τέλος να δίνει αγώνα μπαράζ με την δεύτερη ομάδα της FOOTBALL LEAGUE για την παραμονή στην SUPER LEAGUE 1 δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σήμερα ο εκπρόσωπος μας κ. Σωτήριος Μάρκου με την παρουσία του κ. Αλέξη Κούγια θα προβούν στις εξής ενέργειες:

1. Θα ζητήσουν από το Δ.Σ. της SUPER LEAGUE να ανασταλεί η έναρξη του πρωταθλήματος για να ανακληθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση.

2. Θα ζητήσουν εξηγήσεις από τους κυρίους Μπαταγιάννη και Γκαγκάτση για το πώς τα δήθεν συμφωνηθέντα με τον υπουργό κ. Βασιλειάδη και την Διοίκηση της Ε.Π.Ο. για τον υποβιβασμό τριών μόνο ομάδων από την SUPER LEAGUE δεν αποφασίστηκαν τελικώς από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. και εφόσον οι εξηγήσεις δεν είναι επαρκής θα υποβάλλουν πρόταση μομφής κατά των συγκεκριμένων δύο ατόμων”.