Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, στην ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Μπάλλος.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο υπουργός ανέφερε ότι η χώρα έχει μπροστά της ένα δύσκολο διήμερο, ενώ σημείωσε ότι έως τώρα η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 385 κλήσεις στην Αττική, σε πάνω από 20 περιοχές. Από αυτές οι 340 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και οι 11 απεγκλωβισμούς.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι από χθες έχουν ενεργοποιηθεί τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα ανά Περιφερειακή Ενότητα και λειτουργούν συντονισμένα και από κοινού. «Οι δυνάμεις βαίνουν όπου και όποτε χρειάζεται με βασικό στόχο και προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας αλλά και της περιουσίας των πολιτών», επισήμανε.

Παράλληλα επέστησε την προσοχή των οδηγών, κάνοντας λόγο για πολύ επικίνδυνο φαινόμενο και συμπλήρωσε ότι οι κυριότερες δυσκολίες όσον αφορά στη συσσώρευση υδάτων και την κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται στην Αττική σε Ελευσίνα, Χαμοστέρνας, Πέτρου Ράλλη, Πειραιώς και Λεωφόρο Κηφισίας.

Όπως είπε, σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην Κέρκυρα, ενώ σε επιφυλακή είναι οι Αρχές στις πυρόπληκτες περιοχές του Λεκανοπεδίου και της Εύβοιας όπου απομακρύνθηκαν κάτοικοι από σπίτια που βρίσκονται μέσα σε ρέματα ή σε σημεία όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας.

Συγκεκριμένα, στην Εύβοια βρίσκονται 50 οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ στο νησί των Φαιάκων έχει επιστρατευθεί ελικόπτερο των Ειδικών Δυνάμεων για τη διάσωση πολίτη από ταράτσα, επιχειρεί ερπυστριοφόρο όχημα του πυροσβεστικού και έχει ειδοποιηθεί και το λιμενικό για έλεγχο στην παραλιακή ζώνη όπου παρατηρείται το πρόβλημα.