Η κακοκαιρία Διομήδης επηρεάζει σήμερα, για δεύτερη ημέρα, τη χώρα μας, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, ιδίως στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα, καθώς επίσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 09:00 σήμερα, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, είχαν καταγραφεί από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Μακρινίτσα (138 χιλιοστά), στην Αγιά Λάρισας (86), στην πόλη της Καρδίτσας (70), στη Σκιάθο (65) και στον Άγιο Δημήτριο Ολύμπου (64 χιλιοστά).

Κακοκαιρία Διομήδης : Χιονοπτώσεις σε Μέτσοβο, Κόνιτσα και Ζαγόρι

Στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές στο Μέτσοβο, την Κόνιτσα και το Ζαγόρι, καθώς από τη νύχτα, σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις στον νομό Ιωαννίνων.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός, με 19 μηχανήματα να κινούνται σε όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο, προκειμένου να ρίξουν αλάτι αλλά και να ανοίξουν τους δρόμους.

Το κρύο είναι τσουχτερό, με τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Οι οδηγοί συνιστάται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Φόρεσαν τα λευκά τους χωριά της Κοζάνης

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην Κοζάνη κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το θερμόμετρο να δείχνει -2 βαθμούς.

Στο χωριό Μικρόβαλτο, η χιονόπτωση κράτησε για ώρα και οι κάτοικοι το είδαν ντυμένο στα λευκά το πρωί της Τρίτης (11/1).

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Ελάτη του νομού Κοζάνης, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Το φαινόμενο συνεχίζεται και τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κοζάνη, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις μετεωρολόγων, η κακοκαιρία «Διομήδης» θα φέρει χιόνια και σε άλλες περιοχές της χώρας.