Καιρός: Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός απο την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή αναμένονται βροχές σε δυτική Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του ανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί σημαντική μείωση της θερμοκρασίας, ενώ θα υπάρξουν αραιές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές, αλλά πιθανώς ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σάββατο θα επιστρέψει το έντονο κρύο και θα πέσουν χιόνια στη βόρεια, αλλά και στην κεντρική Ελλάδα. «Περιμένουμε τα αυριανά στοιχεία για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για αυτόν τον χιονιά που θα προκύψει σε αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αύριο, Τρίτη 18 Ιανουαρίου, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο βρίσκεται στη βόρεια – βορειοανατολική Ευρώπη θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες στα βόρεια σύνορά της χώρας μας.

Έντονα σύννεφα αναμένονται από το πρωί στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα, τις πρωινές ώρες θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια σε συνδυασμό ωστόσο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ κάποιες σποραδικές συννεφιές θα σημειωθούν σε Σποράδες, Εύβοια, Αττικοβοιωτία και ανατολική Πελοπόννησο.

Μετά το μεσημέρι, πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην Κρήτη, ωστόσο, αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην Αττική, σύννεφα θα βρίσκονται πάνω από το λεκανοπέδιο από το πρωί, ενώ το μεσημέρι θα επικρατήσει πρόσκαιρη ηλιοφάνεια. Το κρύο θα είναι τσουχτερό, πάντως, καθώς η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.