Όπως έγινε γνωστό από το ιταλικό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι θα πάρει τον λόγο αύριο, Τετάρτη, στη Γερουσία στις 9.30 το πρωί, τοπική ώρα. Με την ομιλία του αυτή, ο Ντράγκι αναμένεται να κάνει γνωστό αν εννοεί να παραμείνει στην πρωθυπουργία, ή να παραιτηθεί οριστικά. Γύρω στις 11, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των διαφόρων εκπροσώπων των κομμάτων.

Αύριο στις 6.30 το απόγευμα τοπική ώρα, πάντα στη Γερουσία, θα ξεκινήσει η διαδικασία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί, με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, γύρω στις 7.30.

Την Πέμπτη το πρωί, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός αναμένεται να παρέμβει στην Βουλή, εκτός και αν επιλέξει να αποστείλει την ίδια, ακριβώς, ομιλία της Γερουσίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και η Βουλή θα πρέπει να εκφράσει, με ψήφο εμπιστοσύνης, την αποδοκιμασία ή την στήριξη της πολυκομματικής κυβέρνησης της Ρώμης.

Είναι σαφές, όμως, ότι η καθοριστικής σημασίας ημέρα είναι η αυριανή: τόσο λόγω του ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης θα κάνει γνωστή την οριστική βούλησή του, όσο και επειδή στη Γερουσία η κυβέρνηση χαίρει, ούτως ή άλλως, μιας πιο περιορισμένης στήριξης.