Το 21ο γκολ του Λουίς Σουάρες στην εφετινή LaLiga ήταν και το πιο σημαντικό για την Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού έβγαλε… μπλακ-τζακ, οδήγησε τους “ροχιμπλάνκος” στην ανατροπή επί της Βαγιαδολίδ με 2-1 στο “Jose Zorilla” στην 38η και τελευταία αγωνιστική και χάρισε στην ομάδα του τον 11ο τίτλο της και πρώτο μετά από το 2014. Η Ρεάλ νίκησε αντίστοιχα 2-1 με ανατροπή στο τέλος τη Βιγιαρεάλ, αλλά δεν της… έφτανε για να πάρει το τρόπαιο.

Η Βαγιαδολίδ βγήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να παίξει τα… ρέστα της για την παραμονή και πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 18′ με τον Πλάνο. Δύο λεπτά μετά (20′), η Βιγιαρεάλ πήρε προβάδισμα στο “Alfredo di Stefano” με το τέρμα του Πίνο και διατηρούσε στους δύο βαθμούς την απόσταση ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες της Μαδρίτης.

Η “Ατλέτι” ωστόσο, δεν είχε καμία απολύτως διάθεση να χάσει ένα “δικό” της πρωτάθλημα και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε σαν πρωταθλήτρια. Ισοφάρισε στο 57′ με τον Κορέα και δέκα λεπτά αργότερα, ο Σουάρες μ άψογο πλασέ της χάρισε τον τίτλο μετά από επτά χρόνια.

Στο φινάλε των αγώνων του Σαββάτου (22/05), η Ρεάλ έφτασε εντέλει στην ανατροπή με τα τέρματα των Μπενζεμά και Μόντριτς, αλλά δεν της έφτανε.

Στη “μάχη” για τα “εισιτήρια” του Europa και του Conference League επικράτησαν εντέλει η Σοσιεδάδ με το “διπλό” της στην έδρα της Οσασούνα (1-0 με τον Ίσακ στο 86′) και η Μπέτις που έφτασε σε τρομερή ανατροπή (3-2) στην έδρα της Θέλτα, παρότι έχανε με 2-0. Στην 7η θέση που οδηγεί στο Conference League τερμάτισε εντέλει η Βιγιαρεάλ, που την Τετάρτη (26/05) θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Europa League στον τελικό κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γκντανσκ.

Στη Segunda Division ακολούθησαν την Εϊμπαρ, η Βαγιαδολίδ και η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα, που δεν κατάφερε να νικήσει τη Βαλένθια.