Ένας άνδρας από την Ινδονησία  θέλησε να παρακάμψει το πρωτόκολλο του κορονοϊού και να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο, παρότι νοσούσε. Για να το πετύχει, ο άνδρας μεταμφιέστηκε για να μοιάζει στη…σύζυγό του!

Η μεταμφίεση ήταν σχετικά απλή υπόθεση, καθώς η γυναίκα του, ούσα Μουσουλμάνα, καλύπτει το πρόσωπό της με πέπλο. Ο άνδρας φρόντισε, πέρα από το πέπλο, να εμφανιστεί στο αεροδρόμιο της Τζακάρτα έχοντας πάνω του τα χαρτιά της γυναίκας του και ένα αρνητικό τεστ PCR. Σκοπός του ήταν να επιβιβαστεί σε μια πτήση εσωτερικού, με προορισμό την πόλη Τερνάτε, στα βόρεια της Ινδονησίας.

Για κακή του τύχη- και καλή των υπολοίπων- η κάλυψή του δεν κράτησε για πολύ. Ο άνδρας έγινε αντιληπτός από έναν αεροσυνοδό που ειδοποίησε την αστυνομία, όταν είδε τον ύποπτο να μπαίνει στις τουαλέτες του αεροπλάνου και να ξαναβγαίνει…άλλος άνθρωπος. Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Τερνάτε, η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα και τον πήγε άμεσα για τεστ κορονοϊού.

Το τεστ βγήκε θετικό και ο άνδρας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα. Η αστυνομία της Ινδονησίας δήλωσε πως η έρευνα γύρω από την υπόθεσή του συνεχίζεται.

Αυτή την περίοδο, η Ινδονησία έρχεται αντιμέτωπη με την νέα έξαρση του κορονοϊού, που παρατηρείται σε όλη την Ασία. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, στην Ινδονησία καταγράφηκαν 33.772 νέα κρούσματα και 1.383 θάνατοι, εξαιτίας του κορονοϊού. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2,9 εκατομμύρια, με τους θανάτους να έχουν φτάσει τους 77.583.