Το θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 συνεχίζεται καθώς μία φωτογραφία από δορυφόρο δημοσιοποίησε η εταιρεία ImageSat Intl το δείχνει  να κάνει στροφή 180 μοιρών κοντά στα νότια παράλια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας το τάνκερ πιθανότατα κατευθυνόταν στην Τουρκία μέχρι που έλαβε εντολή να επιστρέψει. Παράλληλα εκτιμάται ότι το Adrian Darya 1 είτε θα συναντήσει άλλο ιρανικό τάνκερ στην περιοχή προκειμένου να μεταφορτώσει τα περίπου 2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου που μεταφέρει είτε θα επιλέξει να κατευθυνθεί σε άλλη χώρα, όπως η Συρία.

Το δεξαμενόπλοιο, που ονομαζόταν προηγουμένως Grace 1, είχε συλληφθεί στα ανοικτά του Γιβραλτάρ με την κατηγορία ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απελευθερώθηκε στα μέσα Αυγούστου, έπειτα από αντιπαράθεση που διήρκεσε πέντε εβδομάδες. Τη Δευτέρα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRIB μετέδωσε επικαλούμενο Ιρανό κυβερνητικό εκπρόσωπο πως το Ιράν πούλησε το πετρέλαιο που μεταφέρει το Adrian Darya και ο πως ο ιδιοκτήτης του πλοίου θα αποφασίσει τον επόμενο προορισμό του.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε ποιος αγόρασε το πετρέλαιο. Αφού το Γιβραλτάρ απελευθέρωσε το πλοίο στις 18 Αυγούστου, οιΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα προβούν σε κάθε ενέργεια για να το εμποδίσουν να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία.