Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων των ουκρανικών ΜΜΕ ο Γκριγκόρι Χίζνιακ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 44 ετών. Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο προς το παρόν στην Ουκρανία αναφέρουν ότι μάλλον ο Χίζνιακ πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Ο Γκριγκόρι Χίζνιακ θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ουκρανικού μπάσκετ, αλλά και ένας από τους καλύτερους μπλοκέρ των ευρωπαϊκών γηπέδων. Με ύψος 2.16 μέτρα, ο Ουκρανός γίγαντας σκορπούσε τον… τρόμο, ενώ δύο χρονιές αναδείχθηκε πρώτος μπλοκέρ της EuroLeague (2001 και 2002) με την φανέλα της Ζάλγκρις, έχοντας 3.2 κοψίματα μέσο όρο!

Ο Χίζνιακ πέρασε μάλιστα και μία διετία στην χώρα μας, φορώντας κατά σειρά την φανέλα του Περιστερίου (2003/2004) και του Μακεδονικού (20024/05). Με τον δεύτερο μάλιστα βίωσε μία καταπληκτική σεζόν, αφού παρέα με συμπαίκτες μεταξύ άλλων τους Πέτρο Παπαμακάριο, Αντρέ Χάτσον, Πιτ Μάικλ, Σλάβεν Ρίματς και προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του EuroCup, όπου και ο Μακεδονικος γνώρισε την ήττα με 74-78 από την Λιέτουβος Ρίτας.

Πηγή: sport24.gr