Έναν ποδοσφαιρικό αγώνα διαφορετικό από τους άλλους, που μετέφερε ένα πολύ σημαντικό ανθρωπιστικό μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας και ειδικότερα κατά της βίας εναντίον των γυναικών, παρακολούθησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

«Είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού η συνεχής προσπάθεια κατά της βίας εναντίον των γυναικών και αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο αγώνας ήταν μεταξύ της ομάδας των παλαίμαχων της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και ομάδας επίλεκτων υπό την αιγίδα της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου». Σκοπός του ποδοσφαιρικού αγώνα ήταν να σταλεί το ισχυρό κοινωνικό μήνυμα: «Λέμε ΟΧΙ στη ΒΙΑ κατά των γυναικών».

Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την προσέλευσή του στο γήπεδο δήλωσε:

«O αγώνας σήμερα είναι αφιερωμένος στις γυναίκες και στην συνεχή προσπάθεια ενάντια στην βία ενάντια στις γυναίκες. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας. Είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού και για εμάς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και βασικό στοιχείο της δράσης των αστυνομικών μας. Θέλω άλλη μια φορά να καλέσω τις γυναίκες που αισθάνονται ότι απειλούνται, να προσφεύγουν στην Αστυνομία όπου θα έχουν την άμεση και έμπρακτη συμπαράσταση και προστασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ