Η βουλευτής Πειραιά άρχισε να φωνάζει στο καφενείο του κοινοβουλίου πως θα «τα μπουμπουνίσω όλα στην σημερινή ψηφοφορία» εννοώντας προφανώς ότι θα καταψηφίσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σε έξαλλη κατάσταση φέρεται να είναι  η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου η οποία απειλεί να παραιτηθεί ή να ψηφίζει κόντρα στην κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής Πειραιά άρχισε να φωνάζει στο καφενείο του κοινοβουλίου πως θα «τα μπουμπουνίσω όλα στην σημερινή ψηφοφορία» εννοώντας προφανώς ότι θα καταψηφίσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Ολα αυτά μετά την επίθεση που της ασκήθηκε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αννέτα Καββαδία, απευθυνόμενη προς τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, έκανε λόγο για παρεμβάσεις lifestyle που πρέπει να σταματήσουν, θέτοντας και ζήτημα σπασίματος του εμπάργκο, μιας και αναφερόταν στην εμφάνιση της κ. Μεγαλοοικονόμου στον ΣΚΑΪ. Αμεσα η πρώην βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων και νυν του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το λόγο και φανερά ενοχλημένη φέρεται να προειδοποίησε ότι δεν θα ψηφίσει αύριο και άρα την αναγκάζουν να πάει σπίτι της. Φέρεται μάλιστα να υπενθύμισε -δίκην προειδοποίησης- ότι αν αποχωρήσει την έδρα της καταλαμβάνει ο Γ. Καλλιάνος, που θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.

Το λόγο τότε φέρεται να πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος παίρνοντας το μέρος της κ. Μεγαλοοικονόμου και απευθυνόμενος στην κ. Καββαδία είπε ότι και με εκείνον διαφωνούν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα μιλάει, για να πάρει την απάντηση από την κ. Καββαδία ότι όλοι έχουν ψηφίσει πράγματα που δεν ήθελαν και δε δέχεται να την εγκαλούν όταν ασκεί κριτική εντός των οργάνων.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε ήρεμους τόνους, μέχρι το «καρφί» Πολάκη κατά Παπαγγελόπουλου, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι στη Δικαιοσύνη άλλες υποθέσεις «τρέχουν» και άλλες όχι, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σιωπηρά να το παραδέχεται, υπενθυμίζοντας τη φράση της Περιστέρας Μπαζιάνα, συζύγου του πρωθυπουργού, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία.

Πυρά, ανάλογα με αυτά που δέχθηκε μία ημέρα πριν από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκε από αρκετούς βουλευτές, με αντικείμενο τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος φέρεται να βρέθηκε σε θέση άμυνας και να απάντησε ότι αν δεν βρεθεί κοινός τόπος στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των κομμάτων, απλά ο νόμος για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα δεν θα κατατεθεί.

Στη συνέχεια συζητήθηκε και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη και τελική ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με επίκεντρο το άρθρο 32 για την απεμπλοκή της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, φέρεται να είπε ότι δεν πρέπει να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία, ώστε στην επόμενη Βουλή να απαιτούνται 180 ψήφοι για να αναθεωρηθεί. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί πλέον -εφόσον η Ν.Δ. θα ψηφίσει θετικά- μόνο αν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάρουν εντολή να μη μετέχουν στην ψηφοφορία ή να ψηφίσουν αρνητικά. Σε αυτό το ενδεχόμενο φέρεται να αντέδρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο άρθρο δε γίνεται πλέον να μην ψηφιστεί, διότι κάτι τέτοιο θα εξέθετε την κυβέρνηση, άποψη που στηρίχθηκε και από άλλους βουλευτές, κατά κάποιες πληροφορίες και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Από το στόχαστρο πάντως δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Βούτσης, ο οποίος φέρεται να τα «άκουσε» από τη βουλευτή της Β’ Πειραιώς Νίνα Κασιμάτη, η οποία φέρεται να ανέδειξε ως υπευθύνους για τη διαρροή του ψηφοδελτίου της κατά την πρώτη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση τους ψηφολέκτες κ.κ. Βαξεβανάκη και Καραγιαννίδη, για τους οποίους ζήτησε και την εξαίρεσή τους στη δεύτερη ψηφοφορία. «Από την αντιπολίτευση δόθηκε», φέρεται να της απάντησε ο κ. Βούτσης.

Το όλο κλίμα, πάντως, φέρεται να ενόχλησε τον πρωθυπουργό που παρακολουθούσε, ο οποίος κάποια στιγμή προς το τέλος της συνεδρίασης φέρεται να είπε «να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος, να μην δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».