Απάντηση εκ μέρους των μαθητών που αποβλήθηκαν από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα επειδή τραγούδησαν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» στην παρέλαση έδωσε ένας εκ των συμμετεχόντων στην παρέλαση.

«Αποφασίσαμε να πούμε το εμβατήριο της Μακεδονίας χωρίς να προσβάλουμε καμία εθνικότητα, κανέναν λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κόμματα και οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε τους εαυτούς μας σαν Έλληνες, σαν μαθητές Λυκείου, που δεν μας άφησαν να εκφραστούμε στην παρέλαση», λέει ένας εκ των μαθητών που αποβλήθηκαν στο notioanatolika.gr. «Τραγουδήσαμε το εμβατήριο της Μακεδονίας και είπαμε ένα σύνθημα για την Κύπρο κοντά στους επισήμους», συμπληρώνει.

Ο μαθητής δεν θεωρεί δικαιολογημένη την αποβολή που αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων, «άλλωστε δεν συμφωνεί κανένας. Ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής».

«Ήμασταν μια ομάδα μαθητών που θέλαμε αυτό να το κάνουμε χρόνια. Μας σταματούσαν κάποιοι καθηγητές, με εξαίρεση δύο γυμναστές. Ήμασταν πιο μικροί, φέτος είναι η τελευταία χρονιά, είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τα πιστεύω μας. Το Μακεδονικό είναι ένα μείζων ζήτημα της εποχής. Ως πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας μέσα από την παρέλαση, στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 10 Λύκειο, αλλά την πατρίδα μας και τιμούσαμε τους προγόνους μας που έκαναν πράγματα για εμάς», λέει ο μαθητής και καταλήγει αναφέροντας πως «δεν έχουμε καμία σχέση με παρατάξεις και κόμματα. Κατηγορηθήκαμε ως φασίστες, ως χρυσαυγίτες, ως εθνικιστές. Δεν έχουμε σχέση με κανένα κόμμα, καμία οργάνωση, καμία παράταξη. Εκπροσωπούμε καθαρά τις απόψεις μας, τίποτα παραπάνω».