Με δηλώσεις του στον αθλητικό ραδιοσταθμό bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απέκλεισε την απόσυρση του νέου μέτρου για την πληρότητα 10% στα γήπεδα, εναντίον του οποίου έχουν καταφερθεί σχεδόν όλες οι ομάδες.

«Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν αλλάζει κάτι. Θα ξεκινήσουμε έτσι και στην επανεξέταση που γίνεται κάθε βδομάδα, θα είμαστε έτοιμοι άμεσα και μόλις δούμε ότι στοιχειωδώς θα υπάρχει αντίληψη για εφαρμογή των μέτρων, θα δούμε για πληρότητα που θα ικανοποιεί φιλάθλους πρώτα, τις ομάδες, αλλά και η οποία θα διασφαλίζει τη δημόσια Υγεία. Αν τηρηθούν τα μέτρα θα πάμε σε μεγαλύτερη πληρότητα», επισήμανε ενόψει της συνάντησης με αντιπροσωπεία της Super League.

Σε ερώτημα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους τα μέτρα είναι πιο σκληρά στους αθλητικούς χώρους σε σχέση με τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, ο Θάνος Πλεύρης απάντησε πως η απόφαση οφείλεται στο γεγονός ότι στους αθλητικούς χώρους δεν τηρούνταν ουσιαστικά τα μέτρα. «Αν τα τηρεί όπως στο σινεμά και το θέατρο, θα πηγαίνει και στο γήπεδο ο κόσμος», υπογράμμισε.

Όσον αφορά την πιθανότητα αλλαγής της ημερομηνίας εγαρμογής των μέτρων, ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Είναι πολύ πιθανό να αλλάξει ο χρόνος εφαρμογής. Να γίνει από αύριο ή την Πέμπτη. Θα δούμε τι άνοδος θα υπάρξει και τι πίεση θα έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είχε αρχίσει να πέφτει η Δέλτα, αλλά η Όμικρον ήρθε σε σημείο, όπου δεν έχει γίνει αποσυμφόρηση».