Το «αιώνιο ντέρμπι» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένο σήμερα στο ΟΑΚΑ (20:30,NOVASPORTS 1) στο μεγάλο ντέρμπι της 4η αγωνιστικής της Super League 1.

Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός βρίσκεται σε οριακό σημείο έχοντας μόλις ένα βαθμός μετά από τρεις αγωνιστικές και πραγματοποιώντας ένα από τα χειρότερα ξεκινήματά του από καταβολής Α’ Εθνικής αφού συν τοις άλλοις έχει δεχθεί μέχρι τώρα 8 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Γιώγος Δώνης βρίσκεται σε δύσκολη θέση ενώ και η γενικότερη κατάσταση στην ομάδα δείχνει οριακή, με τον κόσμο του «τριφυλλιού» να είναι μουδιασμένος και να μην δώσει αναμένεται βροντερό παρών στο ΟΑΚΑ σήμερα.

Ενδεχόμενη ήττα θα βάλει τον Παναθηναϊκό πάντως σε μεγάλους μπελάδες καθ’ότι όχι μόνο θα εντείνει την εσωστρέφεια που ήδη «πνίγει» την ομάδα αλλά και βαθμολογικά θα αρχίζει να απομακρύνεται κι άλλο από τον αρχικό της στόχο, της πρώτης 6άδας και να μπλέκει σε άλλες περιπέτειες.

Οι «ερυθρόλευκοι» από την άλλη δείχνει να διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους του τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα του Πέδρο Ματίνς, που έχει στην αποστολή με 22 παίκτες για απόψε, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο ενώ προέρχεται από την «παλικαρίσια» ισοπαλία κόντρα στην Τότεναμ για το Champions League την περασμένη Τετάρτη και από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακός δεν θέλουν να σκέφτονται οποιαδήποτε απώλεια από τους «πράσινους» όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά και για λόγους γοήτρου αφού τα τελευταία χρόνια όποτε έχουν τον τίτλο του ξεκάθαρου φαβορί, σπάνια καταφέρνουν να φύγουν από το γήπεδο με τους 3 βαθμούς της νίκης.

Στην προκειμένη οι «πράσινοι» θα δώσουν μάχη… επιβίωσης προσπαθώντας να αλλάξουν το κλίμα και να κερδίσουν τις εντυπώσεις απέναντι στον Ολυμπιακό που μέχρι στιγμής έχει εικόνα…μηχανής στο γήπεδο ενώ έχει με το μέρος του και το μομέντουμ.