Σε χαμηλό 13 μηνών (από τον Ιούλιο του 2017) -έως τα 1,1365 δολάρια- υποχώρησε τη Δευτέρα το ευρώ χτυπημένο από την κρίση στο τουρκικό νόμισμα πριν ανακάμψει νωρίτερα στα 1,1387 δολάρια (-0,22%).

Το ευρώ δέχθηκε το πρώτο σφοδρό πλήγμα την Παρασκευή, οπότε η εφημερίδα Financial Times ανέφερε ότι η ΕΚΤ ανησυχεί για την έκθεση της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας στην τουρκική οικονομία, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος. Το ευρώ υποχώρησε επίσης έναντι του «ασφαλούς» ελβετικού φράγκου αλλά και του γεν.

Όσον αφορά την ισοτιμία της τουρκικής λίρας, ένα δολάριο ανταλλασσόταν με 6,91 τουρκικές λίρες. Η ισοτιμία τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου έφτασε και το 7,24 πριν σημειωθεί ανάκαμψη λόγω των μέτρων που ανακοίνωσε η τουρκική κεντρική τράπεζα.

Τη διαπραγμάτευση τριών τουρκικών τραπεζών Yapi Kredi, Akbank και Isbank διέκοψε στο μεταξύ προσωρινά το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, μετά τις απώλειες άνω του 11% που σημείωναν οι μετοχές τους. Το μεσημέρι η διαπραγμάτευση των τριών μετοχών ξεκίνησε εκ νέου.