Τις 304 μονάδες έφτασε σήμερα το ιταλικό σπρεντ, μετά την απόρριψη του ιταλικού προσχεδίου προϋπολογισμού από μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την περασμένη Παρασκευή.

Ο Ματέο Σαλβίνι, σε συνάντησή του στη Ρώμη με την επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο FN), Μαρίν Λεπέν, τόνισε ότι η Ιταλία δεν θα πάρει πίσω τα βασικά μέτρα του προϋπολογισμού της και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχίζοντας από τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, να δείξει πνεύμα συνεργασίας.

Με αναφορά στην αύξηση του σπρεντ ο Σαλβίνι τόνισε ότι «πρόκειται για κινήσεις κερδοσκόπων, και για τον λόγο αυτό η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει μπροστά». «Όσοι θέλουν να κάνουν κερδοσκοπικές κινήσεις με θύμα την ιταλική οικονομία πρέπει να ξέρουν ότι χάνουν τον χρόνο τους», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λέγκα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταπάτησε τις αξίες της αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή», δήλωσε από τη μεριά της η Λεπέν. Και υπογράμμισε ότι «μαζί με τον Ματέο Σαλβίνι αγωνίζεται υπέρ της εναλλαγής των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη». «Συμμερίζομαι με τη Μαρίν Λεπέν τη συνοχή, τις αξίες, τις αρχές και την αξιοπρέπεια», δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.