Η Iντερπόλ κάλεσε το Πεκίνο να αποσαφηνίσει την κατάσταση σε σχέση με τον πρόεδρο της υπηρεσίας Μενγκ Χονγκγουέι, ο οποίος αγνοείται, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Γιούργκεν Στοκ.

«Η Ίντερπολ έχει ζητήσει μέσω επίσημων διαύλων επιβολής του νόμου διευκρινίσεις από τις κινεζικές αρχές για την κατάσταση του προέδρου της Ίντερπολ Μενγκ Χονγκγουέι», ανέφερε στην ιστοσελίδα της ο Στοκ, ο οποίος είναι ο γενικός γραμματέας της υπηρεσίας.

«Η Γενική Γραμματεία της Ίντερπολ ανυπομονεί να λάβει επίσημη απάντηση από τις κινεζικές αρχές για να διαχειριστεί τις ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση του προέδρου», προσθέτει ο Στοκ στην ανακοίνωσή του.

Οι γαλλικές αρχές είναι προβληματισμένες από την εξαφάνιση του Μενγκ Χονγκγουέι και ανησυχούν επίσης για τις απειλές που δέχτηκε η σύζυγός του, η οποία και κατήγγειλε την εξαφάνισή του.

Τα ίχνη του Μενγκ χάθηκαν αφού έφυγε από τη Λιόν -έδρα της υπηρεσίας- για να επισκεφθεί την Κίνα, τη γενέτειρά του, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ότι «συνεχίζονται οι επαφές με τις κινεζικές αρχές» και ότι το Παρίσι «προβληματίζεται» με την υπόθεση αυτή.

Η οικογένεια του προέδρου της Ιντερπολ δεν έχει κανένα νέο του από τις 25 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα ωστόσο είχε αναφερθεί ότι τα ίχνη του χάθηκαν στις 29 του μηνός.

Η σύζυγος του Μενγκ, η οποία επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές στη Λιόν, δήλωσε επίσης ότι η ίδια έχει δεχτεί απειλές τόσο από το τηλέφωνο όσο και σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.