Ο μικρός Μάικ Γουίμμερ από τη Βόρεια Καρολίνα εκμεταλλεύθηκε την πανδημία με έναν, μάλλον όχι και τόσο κοινό για παιδί της ηλικίας του, τρόπο.

Στις 21 Μαΐου, ο Μάικ πρόκειται να αποφοιτήσει, στα 12 του χρόνια, από το Κοινοτικό Κολέγιο Rowan-Cabarrus, ενώ μια εβδομάδα αργότερα θα είναι και απόφοιτος του Λυκείου Concord Academy της περιοχής.

«Εάν μια πόρτα είναι κλειδωμένη, θα βρει σίγουρα άλλο τρόπο, για να πραγματοποιήσει τους στόχους του», λέει η μητέρα του, Μελίσα Γουίμμερ.

Ο γιος της αποφάσισε, με το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, να εγγραφεί σε περισσότερα σχολικά μαθήματα, προκειμένου να αξιοποιήσει τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που είχε ξαφνικά στη διάθεσή του.

παιδί-θαύμα

Ένα χρόνο μετά, τα επιπλέον μαθήματα του είχαν εξασφαλίσει αρκετές «πιστωτικές» μονάδες ώστε να μπορεί να προχωρήσει ακόμη παραπέρα, φτάνοντας στο τελευταίο έτος φοίτησης τόσο του Γυμνασίου- Λυκείου, όσο και του Κολεγίου.

Όπως λέει ο ίδιος, η ταχεία αποφοίτηση δεν ήταν αρχικά μέσα στους στόχους του, ωστόσο μια τέτοια προοπτική του έδωσε επιπλέον κίνητρο, ώστε να καταβάλει ακόμη πιο έντονες προσπάθειες για να προοδεύσει.

Η ολοκλήρωση των σπουδών του δεν έγινε εις βάρος των βαθμών του, αφού ο μέσος όρος του στο Λύκειο πέρσι τον κατέστησε τον καλύτερο μαθητή της τάξης του.

Στο Κολέγιο, ο μικρός πέτυχε μέσο όρο 4.0 μονάδων, μια άριστη βαθμολογία που ισοδυναμεί, περίπου, με 95%.

Αξιοθαύμαστο είναι, επιπλέον, το γεγονός ότι ο μικρούλης δεν αναγκάστηκε να «θυσιάσει» την κοινωνική του ζωή για χάρη της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας.

παιδί-θαύμα

«Πολλοί πιστεύουν ότι έχασα την παιδική μου ηλικία. Σε αυτούς έχω να πω ότι περνάω τέλεια», λέει το παιδί -θαύμα.

Ανάμεσα στα χόμπι του μικρού είναι το να παίζει μπάσκετ και να φτιάχνει κατασκευές από τουβλάκια Lego.

Πέρσι, οι συμμαθητές του Μάικ τον εξέλεξαν ως μέλος του αντίστοιχου «δεκαπενταμελούς» των αμερικανικών σχολείων.

Όσον αφορά το μέλλον του, το παιδί έχει μπροστά του διάφορες επιλογές, καθώς ήδη δέχεται προτάσεις για δουλειά, κυρίως από τεχνολογικές start-ups, αλλά και υποτροφίες από διάφορα Ανώτατα Ιδρύματα.

«Επιχειρηματικός μου στόχος είναι η δημιουργία τεχνολογίας που βοηθά τον άνθρωπο να ζει τη ζωή του εύκολα και άνετα», λέει, κλείνοντας, ο μικρός.