Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα ότι δεν είναι πιθανή μια επίσκεψή του στην Ουκρανία όταν θα ταξιδέψει στην Ευρώπη, αργότερα αυτόν το μήνα, για να συμμετάσχει σε συνόδους κορυφής με τους συμμάχους της Ουάσινγκτον.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ρίχομποθ Μπιτς, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι θεωρεί πολύ πιθανό η Ουκρανία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να δώσουν την έγκρισή τους για να γίνει η Ουκρανία επισήμως υποψήφια προς ένταξη χώρα, ένα γεγονός που το Κίεβο θεωρεί θρίαμβο, εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία.

Φόροι στα καύσιμα

Ο Μπάιντεν είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί μια απόφαση για το αν θα αρθούν οι ομοσπονδιακοί φόροι στα καύσιμα. «Ναι, το σκέφτομαι. Ελπίζω να έχω μια απόφαση, με βάση τα στοιχεία που εξετάζω, μέχρι το τέλος της εβδομάδας», είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε επίσης ότι θέλει «απαντήσεις» στο ερώτημα γιατί οι εταιρείες ενέργειας δεν διυλίζουν περισσότερο πετρέλαιο.

Αναφερόμενος εξάλλου στους εργαζόμενους της Apple Inc στο Μέριλαντ που ψήφισαν το Σάββατο υπέρ της ίδρυσης συνδικάτου –για πρώτη φορά στις ΗΠΑ– ο Μπάιντεν δήλωσε «υπερήφανος» για αυτούς. «Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν υπό ποιους όρους θα εργάζονται ή δεν θα εργάζονται», τόνισε.