Για πρώτη φορά από το 2008 το FBI έχασε πράκτορές του, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή ενώ βρίσκονταν εν υπηρεσία.

Την Τρίτη το πρωί, δύο πράκτορες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυροβολισμών που εξαπολύθηκαν εναντίον τους, καθώς αυτοί διενεργούσαν εντεταλμένη έρευνα σε σπίτι που σχετιζόταν με υποθέσεις εγκληματικότητας κατά ανηλίκων.

Θύματα της επίθεσης υπήρξαν 3 ακόμη πράκτορες, οι οποίοι τραυματίστηκαν βαριά αλλά βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, με 2 από αυτούς να βρίσκονται στον νοσοκομείο και τον τρίτο να λαμβάνει τις σχετικές βοήθειες ενώ βρισκόταν ακόμη στο πεδίο.

Οι πράκτορες που έχασαν τη ζωή τους επρόκειτο για τον 36χρονο Ντάνιελ Άλφιν και την 43χρονη Λόρα Σβάρτσενμπέργκερ, οι οποίοι εργάζονταν γύρω από τα εγκλήματα κατά ενηλίκων για πάνω από 6 και 7 χρόνια, αντίστοιχα.

Η επίθεση, μια από τις πιο θανατηφόρες στην ιστορία του FBI, είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση όλων των αρμόδιων αρχών στον τόπο του εγκλήματος, απ’ όπου οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν τυλιγμένες με την αμερικανική σημαία, λαμβάνοντας όλες τις τιμές.

«Ήταν πολύτιμα μέλη του FBI και θα τους θεωρούμε πάντα ήρωες», είπε ο επικεφαλής του τμήματος του FBI στο Μαϊάμι, Τζορτζ Πίρο.

«Το επάγγελμα που διαλέξαμε είναι γεμάτο κίνδυνο. Σήμερα, αυτή η ζοφερή πραγματικότητα μάς πήρε δύο από τα καλύτερα μέλη της οικογένειάς μας», προσέθεσε, ενώ ανακοίνωσε πως η έρευνα για τις συνθήκες και την σύλληψη του υπόπτου- το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί- από εδώ και στο εξής εντείνεται.