Για προσλήψεις 3.500 εκπαιδευτικών έκανε λόγο η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι θα καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στην Ειδική Αγωγή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών, η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε 2650 εκπαιδευτικούς που είτε παραιτήθηκαν είτε δεν ανέλαβαν χρέη και παραδέχθηκε το κενό του καθηγητή πληροφορικής στην Κάσο, σημειώνοντας ότι έγινε τρεις φορές πρόσληψη και έφυγαν όλοι.

«Πλέον θα γίνει ονομαστική κλήση. Που σημαίνει ότι αν δεν πάει ο εκπαιδευτικός, θα έχει δύο χρόνια αποκλεισμό από τους διαγωνισμούς», διευκρίνισε και σημείωσε πως η διπλή μοριοδότηση για τις απομακρυσμένες περιοχές έχει καταργηθεί από τον Κώστα Γαβρόγλου.

Διαβεβαιώνοντας ότι θα αποκατασταθούν οι όποιες στρεβλώσεις και είπε πως «θα προσπαθήσουμε οι αναπληρωτές να είναι νωρίτερα στη θέση τους».

Σχετικά με τις ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολεία της βόρειας Ελλάδας, είπε πως «οι σχολικές επιτροπές που διαχειρίζονται το θέμα έχουν πάρει τις δόσεις» για τον εφοδιασμό των σχολείων με πετρέλαιο και διαβεβαίωσε πως όπου χρειαστεί θα παρέμβει η κυβέρνηση.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα φαινόμενα τύπου «Ρουβίκωνα» σε πανεπιστημιακές σχολές, τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση έβαλε μία διάταξη, ώστε να μπορούν τα ΑΕΙ να διαχειριστούν το θέμα, αναφερόμενη στην κατάργηση του ασύλου.

Όπως είπε, «η προμετωπίδα της κυβέρνησης είναι ο σεβασμός της δημόσιας ζωής» και τόνισε πως «η ελευθερία και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάνε χέρι – χέρι και αυτό το απέδειξε η κυβέρνηση στις 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη».

Η κ. Ζαχαράκη μίλησε και για τις τουρκικές προκλήσεις, σημειώνοντας ότι η Αθήνα «έχει εγκαινιάσει την ενεργό πολιτική, την οποία ο Πρωθυπουργός έχει ονομάσει «ψύχραιμη πολιτική»», ενώ για τον Ερντογάν τόνισε ότι «δεν… καταλαβαίνει από διεθνές δίκαιο,  «καταλαβαίνει από συμμαχίες».