Μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την νίκη του προέδρου της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Μιλώντας πριν την αναχώρηση για την Βοσνία-Eρζεγοβίνη είπε: «Στην Ελλάδα τις εκλογές τις κέρδισε ο κύριος Μητσοτάκης με ένα ποσοστό κοντά στο 40% και θα έχει περίπου 160 βουλευτές. Του τηλεφώνησα και του ευχήθηκα συγχαρητήρια. Ελπίζω με την βοήθεια του Θεού, με την Ελλάδα να συνεχίσουμε μια νέα πορεία, συμφιλιωμένοι με αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας μετά τις εκλογές μέσω των αρμοδίων. Επιθυμία μας είναι στο Αιγαίο και στη ανατολική Μεσόγειο να μην ζήσουμε με τίποτα οτιδήποτε ανησυχητικό».

Στη συνέντευξη του πριν την αναχώρηση του για τη Βοσνία-Eρζεγοβίνη δήλωσε: «Όπως ξέρετε συνεχίζουμε κανονικά τον οδικό μας χάρτη στην ανατολική Μεσόγειο. Ίσως δεξιά και αριστερά να ακουστούν και κάποιες φωνές που ενοχλούν. Όμως δεν μπορούν να μας βγάλουν από την πορεία μας. Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τη διαδικασία κ εμείς αλλά και οι ομογενείς μας στην ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’».