Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας πως η Τουρκία γνωρίζει ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή με την παρενόχλησή τους και την αγένειά τους σε κάθε ευκαιρία στο Αιγαίο είναι απλώς τα πιόνια κάποιου», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Χθες υπήρξαν εκείνοι που έδειξαν την εχθρότητά τους προς τη χώρα μας και το έθνος μας με τις μαριονέτες τους, τις οποίες κρατούν και σήμερα υπάρχουν εκείνοι που ακολουθούν την ίδια μέθοδο», πρόσθεσε.

«Η Τουρκία δεν πολεμά μόνο τους τρομοκράτες που είναι εχθρικοί προς τις αξίες και την ύπαρξη του έθνους, αλλά και αυτούς που τις εξαπέλυσαν στη χώρα μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Οι ναυτικοί μας, στα χνάρια του Barbaros, προστατεύουν τα συμφέροντα της χώρας μας στη Μεσόγειο, το Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και όπου τους ανατεθεί και διατηρούν την εμπιστοσύνη του έθνους στο υψηλότερο επίπεδο», είπε.

«Η Τουρκία γνωρίζει καλά την όχληση που προκαλείται στην Ανατολική Μεσόγειο για να υπονομευθούν τα εθνικά της συμφέροντα», κατέληξε.